"Als je de lat hoog legt, is dit het resultaat" Ontwikkelaar Daan Veeze

Vanaf het moment dat Daan Veeze bij Heijmans kwam werken, was hij betrokken bij de ontwikkeling van het Dorpshart in Koningsoord. Dat deed hij met plezier, want hier waar nieuwbouw, historie, winkelen, wonen en werken elkaar ontmoeten kan hij met zijn brede expertise meerwaarde creëren. Ook bij Abdijpoort is Daan als ontwikkelaar betrokken. We vuren 5 vragen op hem terwijl we lekker lunchen bij Hemels in het klooster.

Wat maakt Abdijpoort zo bijzonder?

“Dat is zonder enige twijfel de locatie die een combinatie biedt van oud, nieuw, levendigheid en rust. Abdijpoort wordt omringd door het groen van de voormalige kloostertuinen en tussen de bomen door zie het prachtig gerestaureerde klooster. Hier kun je heerlijk eten, borrelen op het terras, een voorstelling bijwonen en naar de bibliotheek. Verder ligt het gloednieuwe Dorpshart – met zeer gevarieerd winkelaanbod – op een paar minuten loopafstand.”

Hoe is het ontwerp voor Abdijpoort tot stand gekomen?

“De stedenbouwkundige kaders en het beeldkwaliteitsplan waren ons vertrekpunt. De gemeente had een uitgesproken wens; kom met een ontwerp dat een statement maakt op deze hoek middels een haakgebouw. Zorg daarbij voor een statig, maar niet historiserend appartementencomplex. Het  eigentijds ontwerp van Abdijpoort maakt een knipoog  naar de bestaande bebouwing. Ook hebben we gesproken met de makelaar om inzicht te krijgen in wat ‘de markt’ wil en wat kopers uit vorige deelplannen in Koningsoord allemaal wensten. Dat heeft ons veel inzicht gegeven en mede daarom krijgt Abdijpoort een ondergrondse parkeergarage én zeer riante buitenruimtes.”

Waarom hebben jullie Architectenbureau Visser en Bouwman gekozen

“Architectenbureau Visser en Bouwman levert graag een kwalitatief hoogwaardige en duurzame bijdrage aan de gebouwde omgeving waarin de mens centraal staat. We werken altijd heel prettig samen en bij Abdijpoort heeft Sietse Visser de juiste snaar geraakt. Het haakse gebouw vormt met zijn hoogte en statige uitstraling een landmark in Koningsoord en verleidt door de rijke details en variatie. Abdijpoort is een eigentijds gebouw geworden dat mooi aansluit bij de bestaande woningen en gebouwen.” Lees hier het verhaal van de architect.

Waar ben je het meest trots op?

“Als je de kans krijgt om op zo’n fantastische locatie een nieuwbouwplan te ontwikkelen, moet je durven dromen. Onze hoge ambitieniveau is terug te zien in het ontwerp, de luxe, het comfort en de extra’s. Opvallend is de grootte van de appartementen en het feit dat alle kamers ruim bemeten zijn. Door weg te blijven van hokkerige plattegronden kunnen we in Abdijpoort een luxe woonbeleving garanderen. Verder zijn de indelingen doordacht en makkelijk aanpasbaar aan verschillende leefstijlen. Ook met de goed bezonde, riante buitenruimtes, het parkeren onder het gebouw én de onder landschapsarchitectuur aangelegde privétuin creëren we meerwaarde.”

En hoe nu verder?

“De verkoop staat voor na de zomer gepland. Toch hopen we voor die tijd al potentiële kopers te spreken. Het ontwerp is er, maar we zitten nog in de voorlopige ontwerpfase. De ruimte die we nog hebben voor aanpassingen, geven we graag aan de toekomstige bewoners. Ik wil belangstellenden vragen om nu al contact op te nemen de woonadviseur en hun woonwensen kenbaar te maken. Het kan zijn dat Abdijpoort al een perfect match is en zo niet, dan onderzoeken we de mogelijkheden om dit te bereiken.”

 

Wilt u niets missen? Schrijf u dan gelijk in als belangstellende of nodig een van onze woonadviseurs uit. En bent u benieuwd naar het verhaal van de architect?

Zoekt u een unieke woonplek?
Een plek die één en al luxe biedt, karakter heeft en waar gemak een hoofdrol speelt? Meld u dan vrijblijvend aan als geïnteresseerde voor Abdijpoort. Onze woonadviseurs gaan graag met u in gesprek om uw woonwensen te bespreken. Precies zoals u mag verwachten bij een plan van dit niveau.

Waarom aanmelden?

  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Wilt u precies weten hoe wij met uw gegevens omgaan?
Dat leest u in ons privacy statement.