Een groen vooruitzicht

Landschapsarchitect Studio REDD

Bijna iedereen heeft vanuit het appartement zicht op de binnentuin. Een groot deel van de balkons ligt er zelfs direct aan. Om die reden krijgt Abdijpoort een onder architectuur aangelegde binnentuin. Zo kunnen wij u vanuit uw appartement in Abdijpoort altijd een mooi uitzicht garanderen.

Daan Janssen maakte samen met het team – waaronder Nout Sterk – van Studio REDD het ontwerp van de binnentuin. Studio REDD is een ontwerpstudio voor tuin en landschap dat in het hogere segment goed aangeschreven staat. Alle projecten worden door diverse specialisten gemaakt. Van conceptniveau, tot uitwerking en beplanting. REDD mag zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers tot zijn klantenkring rekenen.

Abdijpoort krijgt een groen hart

Daan vertelt enthousiast: “Abdijpoort voegt veel waarde toe aan Koningsoord en als je aan zo’n unieke ontwikkeling een bijdrage mag leveren, is dat natuurlijk erg leuk. Ik zie de binnentuin voor me als een groene oase die mooi is om naar te kijken én waar bewoners rustig een boek lezen en misschien wel een kop thee met elkaar drinken.”

Het verlengstuk van uw huis

Daan vervolgt: “Het gaat erom dat dit als het verlengstuk van het huis wordt gezien. Dat vinden we bij REDD heel belangrijk. Wij hebben de overtuiging dat een goed ontworpen tuin het verschil maakt tussen ergens wonen en u écht thuis voelen. Wanneer wij werken aan een tuinontwerp voor onze opdrachtgevers, creëren we harmonie tussen architectuur, landschap en leefstijl. Naast dat we voor Abdijpoort het binnentuinontwerp maken, zijn we er ook voor de bewoners als zij om een stukje advies of maatwerk verlegen zitten voor hun terras of balkon.”

Geïnspireerd op een kloostertuin

Het ontwerp van de binnentuin in Abdijpoort is een moderne vertaling van een traditionele  kloostertuin. De vormgeving is ingetogen en statig, de beplanting daarentegen weelderig. “Dit zorgt voor een mooi contrast”, legt Daan uit. “We hebben gekozen voor een groene binnentuin die voornamelijk bestaat uit beplanting en minimaal gazon. Tussen de beplanting door lopen wandelpaden en op het pleintje, midden in het groen, staat een bijzondere boom. In deze informele ‘groene kamer’ is ruimte voor ontmoeting en komen fijne plekken om te zitten.”

De zorgvuldig gekozen beplanting kleurt straks mee met de seizoenen, waardoor er van het vroege voorjaar tot het late najaar altijd iets moois te zien is. De bloeiende planten zullen ook vlinders, bijen en vogels aantrekken.

Welkom thuis

Als u straks de fiets terugzet in de fietsenberging, loopt u zo door de binnentuin naar de entree van Abdijpoort. U groet wat buren en vervolgt uw weg naar binnen. Dat moet fijn thuiskomen zijn.

“Het statige karakter van Abdijpoort wordt versterkt door de op een kloostertuin geïnspireerde binnentuin.”